Založ si blog

Postrehy z doby koronnej

Ľudia, začnite preboha už chorieť, aby mal Matovič a novinári svoje tisíce chorých, aby novinári mali o čom písať a mohli nás strašiť aj s Matovičom a   ten nám mohol zakázať aj dýchať. Irónia, radšej to napíšem, aby ma niekto nenapadol.

V piatok som potrebovala kúpiť kancelárske lepidlo, tak som išla kúpiť do papiernictva, to bolo zavreté. Tak som sa postavila pred obchod s novinami, stáli sme tam 6-8 ľudia a zavadzali sme hádam do pol Bulvára. Sú tam dve minipredajničky, v jednej predávajú noviny a v druhej pečivo. Napriek tomu, že dve predajne sú tak urobené, že kupujúci v jednej ani nevidí kupujúceho v druhej, mohli sme ísť dnu iba po jednom. Pani predo  mnou už odpadávala, lebo mala nízky tlak. Samozrejme lep nemali. Musela som ísť do  Billy. Boli už vyznačené pásiky, ako máme stáť. Bolo nás veľa, tak sme stáli aj v priestore medzi tovarom a ľudia sú takí zmagorení, že dodržiavali aj tam odstupy. Minule ma nechceli pustiť o 10 do obchodu, vraj nevyzerám na svoj vek, vo štvrtok má už pustili bez problémov, asi som zostarla za tie dva dni.

Včera som čítala kdesi takú konšpiráciu, že  východní Nemci nechorejú na koronu tak ako západní, lebo boli povinne zaočkovaní proti TBC. Možno preto a nielen kvôli našej disciplíne, nespĺňame Matovičové grafy postupu korony, veď my sme tiež tuším do 90. rokov boli povinne očkovaní proti TBC.

Ešte jedno. Chcem poprosiť všetkých, kto majú kúsok zeme, nech sadia zemiaky, obilniny, kapustu. Nech sa vykašlú na repku, myslím, že v jeseni nikoho nebude zaujímať ekologická nafta, benzín, ale či budeme jesť, či bude mať čo žrať dobytok, prasiatka,… A baby, ktoré vedia zatvárať, ak bude ovocie a nejaká zelenina zavárajte vo veľkom, ktovie, čo bude na jar.

Pri tejto vláde bude ako nebolo. Jeden deň povie minister školstva, že deti v máji by pomaly mohli ísť do školy, druhý deň Matovič, že možno ani v septembri sa do školy nepôjde. Jeden deň chce Sulík otvárať „najpotrebnejšie predajne“, predajne automobilov, druhý deň nás ide Matovič kontrolovať vojskom, aby sme nevychádzali z bytov. Keď odchádzal Pelegríny, tak povedal, že máme na sklade 1000 prístrojov na dýchanie, zrazu máme len 500. Sto tisíc testov malo ísť do Dunaja, zrazu sa nevie, ako skončili a novinárov to nezaujíma.  A tak by som mohla pokračovať. Rúška už nepotrebujeme, lebo sme si ušili.

Slováci prežili, lebo sú tvrdohlaví, záťatí a vždy si robili po svojom, vedeli sa vynájsť, či mali nad sebou Maďarov, Čechov, Nemcov, Mečiara, Dzurindu….. Vždy sa držali svojho rozumu a  tak snáď prežijeme aj korony, aj Matoviča.

 

Pas

24.10.2023

Tak som si bola vybaviť nový pás, starý som mala pár rokov prepadnutý, tak je najvyšší čas na nový. Čo keď si zmyslím cestovať po svete? No a tam má čakala novinka, musím dať odtlačky prstov, ako zločinec. Celý život pracujem, platím dane, aj tak sa správajú ku mne ako k zločincovi. Je zaujímavé, že imigranti nepotrebujú ani pas, ani žiadne doklady a nieto ešte [...]

Čo mi vadí

17.10.2022

Vadí mi, ako po tej streľbe urážajú strelcových rodičov. Vôbec si neuvedomujú, že chlapec bol pubertiak a to je obdobie, kedy sebe lepšia výchova môže zlyhať. Je to obdobie vzdoru. Chalan má 18 si myslí, že môže všetko, že mu rodičia nemajú a nemôžu rozkazovať. Búri sa a je v opozícii. Najmä ak je vysoko inteligentný, tak sú pre neho jeho rodičia sú starí, [...]

Pamätáte si na študenta Šmída

14.10.2022

Myslím si, že nejak tak sa volal študent, ktorého mali policajti zabiť počas demonštrácie 17. novembra 89. Potom sa zistilo, že to bol agent ŠTB a jemu sa samozrejme nič nestalo, len vypukla „nežná“ revolúcia a došlo k zmene režimu. Nepripadá vám to čo sa stalo v stredu, podľa toho ako sa to rozbieha, niečo podobné. Politické zneužitie smrti na zmenu, alebo [...]

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 398
Celková čítanosť: 1230960x
Priemerná čítanosť článkov: 3093x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy